Baba Ganoush

Geplaatst op

Baba Ganoush

Baba ganoush is een dipsaus op basis van geroosterde aubergines uit het oostelijke Middellandse Zeegebied en wordt vaak geserveerd samen met pitabrood en rauwe, knapperige groenten.

Ingredienten:

  • 2 kleine tot middelgrote aubergines (voor het eerst zelf gekweekte aubergines uit de tuin gebruikt!)
  • 2 middelgrote teentjes knoflook, geperst
  • sap van ½ citroen
  • 3 eetlepels tahineh (sesampasta van hoge kwaliteit)
  • 2 eetlepels Italiaanse extra vergine olijfolie voor de garnering
  • enkele takjes peterselie
  • 1/2 theelepel zout, naar smaak
  • een snufje paprikapoeder, voor de garnering
Eggpant from the garden
Eggplant-Aubergine

Werkwijze:

  • Rooster/bak je aubergines in de oven
  • Prik met een vork in de aubergines en bak ze 30'in de oven op 200°C.
  • Laat ongeveer 15 minuten afkoelen.
  • Verwijder de schil van de aubergines en doe de zachte inhoud in een kom.
  • Meng met zout, citroensap, geperste knoflook en sesampasta (tahineh).
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Werk af met een beetje olijfolie, een paar takjes peterselie en munt, en voeg wat paprikapoeder toe.

Basis baba ganoush is altijd veganistisch, glutenvrij en notenvrij en is dus een ideale dipsaus die iedereen past.

Neem verwarmde/geroosterde pitabroodjes, toast of crackers om te beleggen met deze saus.

Wat te serveren bij Baba Ganoush?

Je kunt er wat rauwe groenten bij serveren, zoals wortelsticks, komkommerrondjes, cherry- of aperitieftomaatjes.

Dit gerecht wordt meestal geserveerd als onderdeel van een Libanese Mezze, met hummus, met rijst gevulde druivenbladeren (Dolma) - gehaktballetjes -Tabbouleh-Falafel

Meer mediterrane recepten volgen later!

Dat is het!
Heerlijk.

baba ganoush ingredients

baba ganoush
baba ganoush