Quiberon Pointe du Conguel

Geplaatst op

Pointe de Conguel verkennen: een prachtig avontuur op het Presqu’île de Quiberon

Inleiding:

Tijdens ons tweede bezoek aan “Presqu’île de Quiberon” konden we de verleiding van Pointe de Conguel, het fascinerende uiterste punt van het schiereiland, niet weerstaan. Volg ons terwijl we vertellen over onze onvergetelijke ervaring en ontdek de verborgen juweeltjes van deze opmerkelijke bestemming.

Koffie in restaurant Corsaire met zicht op zee:

Ons avontuur begon met een stop bij Corsaire, een charmant hotel-restaurant aan de kust van Quiberon. Terwijl we van een aromatische koffie nipten, bewonderden we het panoramische uitzicht op de rustige Atlantische Oceaan. De zeebries droeg een gevoel van opwinding met zich mee en zette de perfecte toon voor de dag die voor ons lag. Indien interesse: op hetzelfde adres is ook een hotel: ALBATROS, ***, 19 rue de Port Maria, 56170 Quiberon, Frankrijk

Picknick in de buurt van het strand van Conguel:

Om bij te tanken voor de dag, kochten we enkele broodjes en vertrokken naar Conguel Beach. We vonden er een rustige plaats, in de schaduw voor een heerlijke picknick. De verrukkelijke smaken in combinatie met het zicht op zee zorgden voor een ervaring die zowel onze smaakpapillen als onze ziel in verrukking bracht.

Wandelen naar het uiterste punt van het schiereiland:

Na onze picknick begonnen we aan een wandelroute die leidde naar het uiterste punt van Presqu’île de Quiberon. Het pad kronkelde door adembenemende landschappen met gelukkig hier en daar wat groene vegetatie. Het was heel warm onder een stralende zon. Terwijl we liepen, groeide het gevoel van anticipatie, benieuwd naar een prachtig uitzicht op het einde van de tocht.

Verbazingwekkende schoonheid:

Het uitzicht vanaf Pointe de Conguel: Toen we Pointe de Conguel bereikten, waren we helemaal gefascineerd door het uitzicht dat zich voor onze ogen ontvouwde. De uitgestrektheid van de Atlantische Oceaan strekte zich uit tot aan de horizon en versmolt met de azuurblauwe lucht in een naadloze eenheid.  Een prachtig zicht op de Phare de la Teignouse ! Golven beukten tegen de rotsblokken en schilderden een beeld van ongetemde natuurlijke schoonheid dat ons nederig en geboeid achterliet. Na deze wandeling stopten we voor een fris drankje in “Café du Midi“, tegenover het “Hôtel Port Haliguen“.

Conclusie:

Ons bezoek aan Pointe de Conguel op Presqu’île de Quiberon was een avontuur om voor altijd te koesteren. Vanaf het zicht bij Corsair tot de wandeling na onze heerlijke picknick, het was onvergetelijk. Het was echter het adembenemende uitzicht vanaf het uiterste puntje van het schiereiland dat echt ons hart stal. Pointe de Conguel, met zijn ontzagwekkende schoonheid, herinnerde ons aan de ongelooflijke schatten die op ontdekking wachten in de wereld van het reizen.


 


Brittany flag
overzicht Bretagne

 


Booking.com