Tbilisi

Geplaatst op

Tbilisi Kathedraal van de Heilige Drie-eenheid

De Heilige Drievuldigheidskathedraal van Tbilisi, beter bekend als Sameba, is de belangrijkste kathedraal van de Georgisch-orthodoxe kerk in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Gebouwd tussen 1995 en 2004, is het de op twee na hoogste Oosters-orthodoxe kathedraal ter wereld en een van de grootste religieuze gebouwen ter wereld naar totale oppervlakte. Sameba is een synthese van de traditionele stijlen die de Georgische kerkarchitectuur domineerden in verschillende stadia van de geschiedenis en heeft enkele Byzantijnse ondertonen.

bron: wikipedia

Tbilisi openluchtmuseum van etnologie

The open air museum 

Ontdek het hart van het Georgische erfgoed in het openluchtmuseum voor etnografie in Tbilisi

Het Openluchtmuseum voor Etnografie ligt in de pittoreske stad Tbilisi en vormt een boeiende toegangspoort tot het rijke culturele tapijt van Georgië. Dit levende museum nodigt reizigers uit om terug te gaan in de tijd en zich onder te dompelen in de tradities, architectuur en levensstijlen van eeuwen geleden.

Het museum ligt op een heuvel met uitzicht over de stad en heeft een boeiende collectie van meer dan 70 traditionele gebouwen, elk zorgvuldig verplaatst uit verschillende regio’s van Georgië. Als je over de geplaveide paden dwaalt, kom je een reeks historische huizen, kerken en bouwwerken uit verschillende tijdperken en etnische groepen tegen, die je een kijkje geven in de gevarieerde geschiedenis van dit betoverende land.

Bezoekers kunnen slenteren langs charmante huizen die versierd zijn met ingewikkeld houtsnijwerk dat de geest van Georgisch vakmanschap oproept. Majestueuze kerken met sierlijke fresco’s nodigen uit tot contemplatie en reflectie. De meeslepende ervaring gaat verder dan architectuur: gekostumeerde tolken zijn vaak aanwezig om verhalen te vertellen over vervlogen tijden en brengen de historische omgeving tot leven.

Elke hoek van het museum nodigt uit om verkend te worden en biedt inzicht in het dagelijks leven, rituelen en feesten van Georgische gemeenschappen. Een wandeling door het museum wordt een reis door de tijd, waar je meer te weten komt over traditionele wijnmaak methoden, getuige kunt zijn van levendige volksdansen en zelfs kunt deelnemen aan workshops waar eeuwenoude ambachten worden geleerd.