Saint-Nazaire

Geplaatst op

Bezoek aan de haven van Saint-Nazaire

We wandelden rond in de haven van Saint-Nazaire. Er is veel te zien. Saint-Nazaire staat bekend om zijn scheepswerf (Les chantiers de l’Atlantique waar “Le France” in 1960 werd gebouwd).
Niet alleen de scheepswerf is een activiteit, maar nu is ook het offshore windmolenpark een belangrijke activiteit. Het project van dit offshore windmolenpark bestaat uit 80 offshore windturbines met een vermogen van 6 Megawatt voor een totaal vermogen van 480 MW.

Jan De Nul Group staat in voor het transport en de installatie van alle windturbines en monopiles.

De assemblage van de windturbines vindt plaats in de logistieke hub in de haven van Saint-Nazaire,

Aan de “Quai de la Jetée” zie je een aantal kunstbeelden, zie hieronder de foto van ‘Le pull-over’ en ‘Le système digestif’.  ‘Le pied’ staat niet op de foto’s. Deze kunstbeelden maken deel uit van het permanente werk van de route Estuaire Nantes – Saint-Nazaire, gemaakt door Daniel Deware en Grégory Gicquel. In de verte zie je de brug van Saint-Nazaire. Klik hier voor een plattegrond van de haven en de omgeving: Stunning Saint-Nazaire

 

Bezoek aan de onderzeeër ESPADON

Deze 78 meter lange onderzeeër werd gebouwd in Le Havre en in 1960 in gebruik genomen. De Espadon kon tot 5 of 6 dagen duiken.

In Saint-Nazaire kun je een echte onderzeeër bezoeken. Tijdens haar 25-jarige militaire carrière voer de Espadon (“Zwaardvis”) onder de zeven zeeën. Ze was ook de eerste Franse onderzeeër die voorbij de poolcirkel voer.

Bron: Saint-Nazaire tourist info

Een stop in ‘La Baule’

Kustcharme in La Baule, Frankrijk: Op de reis van Saint-Nazaire naar Sarzeau maakten we een heerlijke stop in La Baule. Met zijn serene sfeer en prachtige Belle Époque gebouwen langs de kustlijn, liet de stad een blijvende indruk op ons achter.

Hoewel ons bezoek kort was, genoten we van het vredige moment, dronken we koffie langs de dijk en legden we dierbare herinneringen vast op foto’s. De elegantie van La Baule aan de kust maakte het een perfecte aanvulling op onze onvergetelijke reiservaring.


Brittany flag
overzicht Bretagne