Bruggen in Normandië

Geplaatst op

De brug van Normandië

De “Pont de Normandie” is een hangbrug over de Seine in Noord-Frankrijk, die de steden Le Havre en Honfleur met elkaar verbindt. Met een lengte van 2.143 meter was het de langste hangbrug ter wereld toen hij in 1995 werd geopend. De brug valt op door zijn elegante ontwerp, met twee hoge torens en een slanke rijweg die door kabels wordt opgehangen. Het is een populaire plek voor toeristen en een belangrijke transportverbinding voor de regio.

De brug van Tancarville

De brug van Tancarville is een prachtig staaltje techniek en een belangrijk oriëntatiepunt in de stad Tancarville, Frankrijk.

Deze kabelbrug overspant de Seine en vormt een cruciale verbinding tussen de steden Tancarville en Le Havre. Gebouwd in de jaren 1950, is de Tancarville Bridge uitgegroeid tot een symbool van de moderniteit en vooruitgang van de regio. Het strakke, moderne ontwerp is een contrast met de traditionele architectuur van de stad, waardoor het een populaire plek is voor zowel toeristen als de lokale bevolking. De brug biedt een adembenemend uitzicht op het omringende landschap en is een populaire bestemming voor wandelingen en picknicks.

De vuurtoren van la Roque

De Phare de la Roque is een vuurtoren in de stad Saint-Samson-de-la-Roque.

Deze vuurtoren, gebouwd in de 19e eeuw door de architect Léonce Reynaud, staat op een klif met uitzicht op de monding op een hoogte van meer dan 50 meter en heeft een vast wit licht.

bekijk op Google

De vuurtoren werd in 1900 geëlektrificeerd met een benzinegenerator. Hij werd gedoofd in 1909.

Vanaf deze landtong tussen de Risle en de Marais-Vernier kunt u Le Havre, Honfleur, de Pont de Normandie en de Pont de Tancarville zien.

De vuurtoren staat sinds 15 september 2011 op de monumentenlijst.

De brug over het Canal du Havre is te zien op de laatste twee foto’s.

Pont sur le Grand Canal du Havre