Deauville

Geplaatst op

Deauville

Deauville is een populaire bestemming voor de rijken en beroemden. De stad staat bekend om zijn lange witte zandstranden, chique casino’s en luxe winkels en restaurants. Bezoekers kunnen genieten van de zeepromenade, de promenade en een traditionele draaimolen die dateert uit het einde van de 19e eeuw.

Deauville is ook de thuisbasis van verschillende prestigieuze evenementen gedurende het jaar, waaronder het American Film Festival, dat internationale filmsterren aantrekt, en de Deauville International Polo Cup. De stad heeft ook een rijke geschiedenis, met vele indrukwekkende villa’s en herenhuizen uit het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw, die een vleugje elegantie en glamour aan de stad toevoegen.

Naast de luxe sfeer biedt Deauville ook veel buitenactiviteiten, zoals paardrijden, golf en tennis. De stad wordt omringd door een prachtig landschap, waardoor het een perfecte bestemming is voor natuurliefhebbers.

Al met al is Deauville een chique en verfijnde badplaats die bezoekers een voorproefje biedt van luxe en glamour, gecombineerd met de schoonheid van de Franse kustlijn.

Un homme et une femme

De film “Un Homme et Une Femme” van Claude Lelouch werd opgenomen op verschillende locaties in Frankrijk, gedeeltelijk in Hotel Le Normandy in Deauville, Frankrijk in 1966.

Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *