Flemish Asparagus (Asperges op zijn Vlaams)

Posted on

The Flemish asparagus are vegetables grown in Belgium in the region of Puurs. They grow covered to keep their white color.

The taste is sweet and the season is generaly from half April till early June. You can keep them a week fresh in the frigerator in a damp cloth, but the fresher they are, the better.

This recipe to prepare 'Flemish Asparagus'

Go to dutch translation

To prepare this as the first dish of the menu, for 4 persons, you need the following

Ingredients:

  • 12 beautifull asparagus (all the same size, same thickness).
  • 4 eggs
  • 2 table spoons of chopped parsley
  • melted butter
  • salt and pepper

Aspergus


 

Preparation:

Let the eggs boil hard, peel and mix them with a fork, add salt and pepper

boiled eggs

Eggs

 

Peel the asparagus with a potato peeler from the head to the foot and remove a half centimeter of the foot

Put the asparagus in a cooking bowl of cold, lightly salted water a and let them boil untill they are ready to eat.

 

Aspergus

Melt the butter

Melted butter

 

 

Remove the asparagus from the water. Drain on a dish

prepared aspargus

 

Serve the aspargus on a warm plate

Add the eggs and pour over the warm, melted butter as a sauce

Garnish with the chopped parsley.

Aspergus

Enjoy your meal!

Recept voor "Asperges op zijn Vlaams" voor 4 personen

Ingrediënten :

  • 12 mooie asperges (dezelfde grootte en dikte)
  • 4 eieren
  • 2 eetlepel gehakte peterselie
  • gesmolten boter
  • zout en peper

Bereiding:

  • Laat de eieren hard koken, pel ze en plet ze met een vork
  • Pel de arperges met een dunschiller van kop tot voet, snij een halve centimeter van het voetje af
  • Doe de asperges in een kookpot met licht gezouten water en laat koken tot ze gaar zijn
  • Smelt de boter
  • Haal de asperges uit het water, laat ze even uitlekken
  • Schik ze op een warm bord, doe er wat geplet ei op en overgiet met het sausje van gesmolten boter.
  • Versier met een beetje peterselie.

 

 

Smakelijk!

 

 

-